07
Jún
2023

Prečo práve Caffé Trieste


 Trieste: Mesto kávy

Trieste je mesto na severe Talianska, ktoré je známe svojou bohatou históriou a kultúrou. Je to tiež jedno z najdôležitejších miest v Taliansku, pokiaľ ide o kávu.

Kávová tradícia v Terste siaha až do 17. storočia, keď sa mesto stalo dôležitým obchodným centrom. Káva bola do Terstu importovaná z Turecka a čoskoro sa stala obľúbeným nápojom medzi miestnymi obyvateľmi.

V 19. storočí sa v Terste začali otvárať prvé kaviarne. Tieto kaviarne sa rýchlo stali populárnymi miestami stretávania pre ľudí všetkých spoločenských vrstiev. V kaviarňach sa čítali noviny, diskutovalo o politike a podnikaní, ale aj len posedávalo a užívalo si atmosféru.

Kávová tradícia v Terste pretrváva aj v súčasnosti. V meste je množstvo kaviarní, ktoré ponúkajú rôzne druhy kávy, od espressa po cappuccino. Kaviarne v Terste sú tiež miestom, kde sa môžete stretnúť s miestnymi obyvateľmi a dozvedieť sa o ich kultúre.

Ak ste milovníkom kávy, určite by ste mali navštíviť Terst. V tomto krásnom meste si môžete vychutnať šálku vynikajúcej kávy z mnohých kaviarní a niektoré sú už v prevádzke od roku 1832.