05
Feb
2019

Volkswagen vyrobil z auta pojazdnú kaviareň coffee up!


Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobil  elektrický Volkswagen e-up!, ktorý bol pod dohľadom expertov v pilotnej hale v bratislavskej automobilke prestavaný na unikátnu pojazdnú kaviareň coffee up!. Auto sa stalo súčasťou projektu up! city v bratislavskom Starom Meste, kde „varí kávu“ počas spoločenských podujatí.  

Najväčšia automobilka na Slovensku sa môže pochváliť unikátnym projektom, za ktorým stoja jej zamestnanci, ale aj žiaci Duálnej akadémie. Nápad vyrobiť coffee up! – elektrické vozidlo so zabudovanou kaviarňou a kompletným servisom vznikol približne pred dvomi rokmi.

„Vďaka skúsenému tímu pracovníkov sa nám podarilo elegantne skĺbiť moderné technológie vo výrobných procesoch a pravé kávové umenie. Ide o inovatívne riešenie na mieru, ktoré v sebe spája odborné skúsenosti s výrobou vozidiel a našu lásku k autám,“  povedal Ľuboš Paška, tímlíder v pilotnej hale Volkswagen Slovakia.

„Auto je vybavené profesionálnou kaviarenskou technológiou. Jej umiestnenie do takého malého vozidla bolo pre všetkých veľkou výzvou, ktorú sme zvládli a vďaka tomu je v coffee up!e možné pripraviť identicky kvalitnú a chutnú kávu, ako v ktorejkoľvek veľkej kaviarni, uviedol Jozef Kmeť, konateľ Caffé Trieste.

Partnera projektu, ktorý zaručí kvalitu kávy, našiel VW SK v Caffé Trieste. Ako dodal, podávaná káva je BAR, čiže zmes, ktorá obsahuje sedem typov kávových zŕn, prevažne z Južnej Ameriky a Afriky. Vďaka orieškovej chuti, krásnej creme a dlhej perzistencii je najobľúbenejšou zmesou káv u zákazníkov.

V coffee up! je okrem dvojpákového kávovaru v aute integrovaná aj chladnička, mlynček na kávu, vodovodná batéria na teplú vodu, barely s vodou, čistiace prostriedky či extra vytvorené úložné priestory. Limitovaný priestor najmenšieho vozidla značky Volkswagen bol efektívne využitý do posledného miesta.

Pojazdná kaviareň coffee up! má svoje domovské stanovisko pred Starou tržnicou v Bratislave, kde je situovaný projekt up! city. Verejnosť sa s ňou však bude môcť stretnúť v rámci viacerých spoločenských podujatí na rôznych miestach v Bratislave a blízkom okolí.


Zdroje: Tlačová správa Volkswagen Slovakia